CITY OF AUSTIN
HEALTH AND HUMAN SERVICES DEPARTMENT
SOLICITATION NUMBER: 20141115PSH
QUESTIONS & ANSWERS

1. Would individuals with VA (Veteran) Health Care to be eligible?
A. Asreferenced in Section 0500 - Scope of Work, Section 6 - Outputs & Outcomes,
1009% of all individuals served must be uninsured or utilize Medicaid. Please note:
This answer is different than the response given during the Pre-bid Meeting on
9/11/14.

2. You said “moved into unit” for chronically homeless- could that be community entry not
unit? (ex: moved into 201, but was accommodated and moved to 101 - still eligible?
A. Yes

3. Why only 30% in first year of budget?

A. The 3 budget period percentages outlined in Section 0600 - Proposal Preparation
Instruction & Evaluation Factors; Part Il - Cost Effectiveness; Section A - Budget, is
the framework for funding based on the performance expectations of this funding
announcement. Applicants are expected to adhere to these percentages when
developing their budget unless justification is given to support different allocations
per budget period.

4. Should the 3rd period ending date be 2017 instead of 20157
A. In Section 0600 - Proposal Preparation Instruction & Evaluation Factors; Part II -
Cost Effectiveness; Section A - Budget, the ending date for the third budget period
listed should be March 31, 2017.

5. Section 0800, 0805 & 0810 have an asterisk (no pages) are those not included in this
solicitation?

A. Documents listed in the table of contents which are marked with an asterisk (*) are
incorporated into this Solicitation by reference, with the same force and effect as if
they were incorporated in full text. The full text versions of these Sections are
available, on the Internet at the following online address:
http://www.austintexas.gov/financeonline /vendor connection/index.cfm#STAND
ARDBIDDOCUMENTS

6. Do clients served have to be Medicaid eligible?
A. Please see response to Question #1.

7. For Healthy Service environment bonus, does tobacco free campus bonus apply to tenants
in PSH as well?
A. Yes

8. Does the person submitting the application need to have a valid ID? That wasn’t noted on
the last solicitation, but was required.

A. No

9. May an agency apply to provide one component of ACT Team services rather than
comprehensive wraparound services?
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A. Yes, an agency may apply to provide one component of ACT Team services but the
other components of ACT Team services must be available to clients who receive
services funded through this solicitation.

10. Is there a minimum number of individuals to be served by each component of ACT Team?
A. No, although, as referenced in Section 0500 - Scope of Work; Section 4 — Program
Strategies, the successful applicants will provide case management staff ratios of
1:10 or less for individuals.

11. Is there a preferred ratio for services other than case manager?
A. No.

12. If several agencies qualify as eligible applicants per page 7 of Section 0500 and want to form
an ACT Team, how should the lead applicant be determined?
A. The agencies should determine the lead applicant.

13. Could I use this money to add a missing component to my service menu that will increase
ability to meet the outcomes required, even though I don’t describe my service model as an
ACT Team?

A. Yes, an agency can apply for funding of a component of an ACT Team if the agency
has the other components already in place with other funding.

14. Reference for what constitutes an ACT team. Fidelity?
A. See Section 0500 - Scope of Work, Section 2 - Background, page 2 of 7.

15. I know there would be a benefit for services being on-site in a community. Is that being
considered in the evaluation/scoring of this solicitation?
A. No evaluation preference is outlined in this solicitation for services being available
to clients on-site in a community.

16. In the budget, do we need to include for training for the assessment we will use or is that
something the City of Austin is covering?
A. The City of Austin will cover any training necessary for administering the required
assessment.
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